caderea parului tratament

Se deschide prima banca mondiala de foliculi de par pentru a face caderea parului de domeniul trecutului

caderea parului tratamentBarbatii isi pot acum ingheta foliculii si sa ii tina intr-o banca de par pentru a preintampina chelia.

O autoritate britanica (Government’s Human Tissue Authority) a autorizat luna trecuta compania de biotehnologie HairClone, care a lansat prima banca de foliculi de par din Marea Britanie, unde barbatii si femeile pot depozita foliculi de par congelati. Este vorba despre o terapie de pionierat care implica inghetarea foliculilor de par pentru a fi folositi ulterior.
Oamenii de stiinta din Marea Britanie creeaza prima „banca” din lume pentru foliculii de par pentru tratamentul chelie

Dupa cum sugereaza si numele sau, HairClone inmulteste celulele din acesti foliculi, restabilind atat grosimea cat si lungimea, inainte de a-i reinsera in capul pacientului.
Aceasta noua metoda a readus speranta tuturor celor care se tem ca vor cheli. Celulele vor fi injectate inapoi in scalp pentru a produce cat mai mult par atunci cand va fi nevoie.

foliculi de par

Procesul incepe cu o consultatie si, daca tehnica se considera adecvata pacientului, printr-o procedura chirurgicala de baza, se va preleva o mica mostra din spatele capului, aproximativ 100 de foliculi de par.
Acesti foliculi sunt apoi criogenati si mentinuti intr-o instalatie de depozitare la -180 ° C.
Dr. Paul Kemp, CEO al HairClone, a explicat: „Parul este un mini-organ care se regenereaza natural. Trece prin perioade de crestere, apoi stagnare si regenerare. Acest proces este controlat de un grup specific de celule foarte specializate la baza foliculului pilos, numite celule dermale Papilla care determina grosimea si lungimea axului de par care este produs”.

„Caderea parului este rezultatul unei scaderi a numarului acestor celule critice de papile dermice din foliculii afectati. Acest lucru duce la cresterea firelor de par mai subtiri si mai scurte, ceea ce creeaza in cele din urma aspectul ca parul este pierdut. HairClone isi propune sa inlocuiasca celulele papilei dermice si sa reconstruiasca acesti foliculi miniaturizati la grosimea si lungimea initiala. Prin inmultirea acestor celule din foliculii unui pacient, speranta noastra este ca vom putea reconstrui mii de fire miniaturizate din cativa foliculi prelevati si stocati. Scopul nostru este sa mentinem densitatea parului unui pacient, prevenind in acelasi timp miniaturizarea acestor fire tratate”.

Chirurg in restaurarea parului si director medical al HairClone, Dr. Bessam Farjo a declarat: „Acum ca licenta este in vigoare, suntem pregatiti sa conservam parul pentru pacienti. Consultatiile pot incepe. Suntem contactati in fiecare zi de oameni preocupati de caderea parului si care intreaba cand va fi gata sistemul bancar. Scopul acestor tratamente este sa intinereasca parul subtiat si, in cele din urma, sa regenereze cat mai multe fire de care avem nevoie. Multi pot vedea acest lucru ca o polita de asigurare.”
Dr Farjo a adaugat ca pacientii vor trebui sa repete tratamentul la intervale permanente – eventual la fiecare trei-cinci ani – pentru a mentine rezultatele.

Clonarea parului ar putea oferi o alternativa unica la chirurgia de transplant de par, o piata care se asteapta sa ajunga la aproape 18 miliarde de lire sterline (24 miliarde de dolari) pana in 2023, o crestere accentuata de la 3 miliarde de lire sterline (4 miliarde de dolari) in 2016, conform estimarilor.

El a spus: „Principala limitare a chirurgiei de transplant de par este cantitatea de par donat din propriul cap. Cu cat se pierde mai mult par, cu atat zona este mai mare, cu atat sunt mai putini foliculi. Vine un moment in care, pur si simplu, nu mai sunt firele de care este nevoie”.
Pe viitor, HairClone intentioneaza sa utilizeze celule de la foliculii stocati pentru a crea de la zero mii de noi foliculi de par, un proces numit „folicul neogeneis”.

Acest lucru ar putea ajuta pacientii care nu au suficient par pentru a fi stocati si reconstruiti.
Dr Kemp a adaugat: „Crearea firelor de par noi genereaza mult interes, dar va fi mai usor si probabil mai potrivita din punct de vedere cosmetic pentru a reconstrui firele naturale de par ale unui pacient care sunt doar miniaturizate, decat sa le genereze.

Banca foliculilor de par va fi deschisa tuturor adultilor si va costa in jur de 2.000 de lire sterline, procedurile de inserare vor fi efectuate ulterior cu un cost suplimentar.

In comparatie, un transplant de par in Marea Britanie poate costa intre 5.000 si 30.000 lire sterline, in functie de amploarea pierderii parului.

19 voturi, medie: 4,95 din 519 voturi, medie: 4,95 din 519 voturi, medie: 4,95 din 519 voturi, medie: 4,95 din 519 voturi, medie: 4,95 din 5 (19 voturi, medie: 4,95 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Noutati.

S-ar putea sa te intereseze si:

Un răspuns la Se deschide prima banca mondiala de foliculi de par pentru a face caderea parului de domeniul trecutului

  1. one spune:

    nu vad de ce mi-as congela foliculii pentru 2000 de lire. pe urma mai costa si implantarea 3-4 mii sau cine stie cat. nu mai bine fac direct un hair transplant fresh extras si implantat, fara criogenizari si alte cele?!?…

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează