La ce sa te astepti dupa o operatie de transplant de par | FUE versus STRIP

La ce sa te astepti dupa o operatie de transplant de par

In timp ce majoritatea doctorilor va vor spune ca puteti sa va intoarceti imediat a doua zi la munca, adevarul e putin diferit. In functie de metoda folosita pentru recoltarea grefelor ce urmeaza a fi transplantate, timpul de recuperare poate varia de la cateva zile (metoda FUE) pana la 1-2 saptamani (metoda FUT sau STRIP).
Mai jos puteti regasi un tabel cu informatii orientative, care va pot ajuta pentru a va face o idee despre ce urmeaza in zilele de dupa operatie si in primii doi ani.

TIMP DUPA OPERATIE

ZONA PRIMITOARE

ZONA DONATOARE SUTURATA

(FUT/STRIP)

ZONA DONATOARE

(FUE)

Prima zi dupa operatie Se spala delicat parul, astfel incat grefele sa fie curatate de sange. Ceva dureri, senzatie de constrictie
si amorteala.
Senzatie de constrictie.
2-3 Zile Crustele dispar in mare parte. Se poate observa inca o roseata moderata. Pot aparea umflaturi in zona fruntii. Durerile incep sa dispara. Ceva amorteala poate fi inca resimtita. Senzatie de constrictie. Se poate aplica o crema sau bio-oil pentru a calma pielea.
1 Saptamana Roseata este minima sau chiar absenta.
Umflaturile incep de obicei sa dispata.
Prima vizita post-operatorie.
Durerea dispare de obicei. Amorteala in general dispare. Ocazional mai pot fi inca umflaturi. Senzatia de constrictie poate persista uneori. Daca aceasta persista puteti continua sa aplicati o crema calmanta sau bio-oil.
2 Saptamani Arata si se simte ca o barba de 4 zile. Suturile incep sa se absoarba. Discomfortul dispare. Amorteala este mai rar resimtita. Pielea revine la normal. Mai rar, poate persita roseata.
2-8 Saptamani Parul transplantat cade intrucat foliculii pilosi intra in etapa dormanta (faza telogena). Aceasta etapa dureaza in jur de 3 luni, pana cand reincepe faza anangena (perioada in care firul de par creste cu circa 1 cm pe luna) a a folicului si un fir de par nou il impinge pe cel dormant in afara epidermei. Nodurile de la capetele suturilor absorbante cad.
2-4 Luni O parte din parul original (care exista in zona primitoare) aflat in zona primitoare poate cadea. In general dispare orice amorteala reziduala din zona donatoare.
3-6 Luni Parul transplantat incepe sa creaca mai intai ca un fir foarte fin.
5-10 Luni O parte sau chiar toate firele de par originale care au cazut incep sa creasca.
8 Luni Sunteti numai bun de insuratoare. Parul transplantat pare subtire, insa acesta continua sa creasca si sa se ingroase. Ocazional se poate observo o usoara schimbare a texturii parului.
8-12 Luni Pacientul poate fi evaluat pentru o interventie ulterioara.
1 An Se poate observa 90% din rezultatul operatiei de transplant de par.
1-2 Ani Poate aparea o indesire suplimentara. Eventualele schimbari texturale ale parului dispar, iar acesta revine la normal.

Sursa: “The Patient’s Guide to Hair Transplantation” William R. Rassman, M.D. and Robert M. Bernstein, M.D.

41 voturi, medie: 4,73 din 541 voturi, medie: 4,73 din 541 voturi, medie: 4,73 din 541 voturi, medie: 4,73 din 541 voturi, medie: 4,73 din 5 (41 voturi, medie: 4,73 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Utile și etichetat cu , , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează