tratamente-prp-caderea-parului

Folosirea tratamentelor PRP impotriva caderii parului sau ca adjuvant in transplantul de par

Ce este PRP sau platelet rich plasma?
PRP-ul este termenul folosit pentru “platelet rich plasma”, adica plasma imbogatita in trombocite.
In cursul vietii umane exista doar doua organe care au o evolutie ciclica, si anume:

  • Mucoasa uterina a femeii;
Ciclul de crestere a parului

Ciclul de crestere a parului

  • Foliculul de par, care are o faza de crestere (faza anagen), o faza de stagnare a cresterii (faza catagen) si faza de cadere (faza telogen), aceasta din urma fiind succedata de reinitierea ciclului de crestere.

Datorita acestei evolutii ciclice, are loc o reinnoire continua a firelor de par de pe tot corpul, fara a exista insa zone vizibile de rarire a parului.

Factorii de crestere PRP

Factorii de crestere PRP

Care sunt factorii de crestere continuti in PRP
Trombocitele continute in PRP elibereaza o mare cantitate de factori de crestere, si anume:

  • Factori de crestere plachetari (PDGF);
  • Factori de crestere transformatori beta (TGF beta 1 si 2);
  • Factor de crestere epidermal(EGF) ;
  • Factor de crestere vasculo-endotelial (VEGF).

Acesti factori de crestere sunt direct implicati in ciclul de regenerare a parului, controland cresterea firelor de par si determinand activarea celulelor stem din regiunea de inmugurire a bulbilor acestora.
Preparatele injectabile cu plasma bogata in plachete (PRP) au fost utilizate si studiate in ultimii 20 de ani. Utilizarea acestora a devenit mai extinsa in ultimii ani datorita aplicatiilor din chirurgia plastica si estetica. PRP-ul a inceput sa fie folosit in mai multe domenii, printre care si implantul de par si combaterea alopeciei atat la barbati cat si la femei.

Obtinerea PRP - platelet rich plasma

Obtinerea PRP – platelet rich plasma

Cum se obtine PRP-ul
In procesul de imbatranire se pierde circa 16% din capacitatea de a sintetiza a hormonilor de crestere pentru fiecare 10 ani de viata traiti. Bioregenerarea cu extracte autologe de plasma si trombocite este o tehnica de mare rafinament, care utilizeaza mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera, si care sunt dirijate in functie de scopul urmarit. La baza acestei tehnici stau hormonii de crestere (peste 60 la numar) pe care ii avem depozitati in sangele periferic si celulele stem adulte periferice.
Dupa recoltarea unei cantitati de sange periferic, din acesta se pot obtine cantitati suficiente de PRP (plasma imbogatita in hormoni de crestere si celule stem), care contin peste 60 de factori de crestere si control tisular.

Folosirea PRP in transplantul de par

Folosirea PRP complementar in implantul de par

Folosirea PRP in transplantul de par
Folosirea tratamentului PRP in implantul de par, poate creste densitatea parului implantat prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat, si accelereaza cresterea parului implantat, prin actiunea factorilor de crestere vasculari si fibroblastici.

Folosirea PRP in combaterea alopeciilor
Dupa stabiliarea diagnosticului cu un specialist se pot efectua injectari cu PRP in zona afectata de alopecie, in serii de circa 4 sedinte. Tratamentul poate fi repetat la 6 luni, in functie de gravitatea problemei.

80 voturi, medie: 4,89 din 580 voturi, medie: 4,89 din 580 voturi, medie: 4,89 din 580 voturi, medie: 4,89 din 580 voturi, medie: 4,89 din 5 (80 voturi, medie: 4,89 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Noutati, Utile și etichetat cu , , , , , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează