varsta-optima-transplant-par

Care este momentul ideal sau varsta optima pentru un transplant de par?

Una dintre intrebarile frecvent intalnite la tinerii afectati de caderea parului este: care este momentul ideal sau varsta optima pentru a-ti face un transplant de par?

Un transplant de par facut la o varsta timpurie poate fi inceputul unei aventuri costisitoare pe termen lung. In multe cazuri doctorii le recomanda pacientilor sa astepte pana la o varsta apropiata de 30 de ani. Bineinteles acest lucru depinde de la caz la caz, in functie de gradul si tipul de alopecie pe care il prezinta pacientul.

De ce conteaza varsta atunci cand ne gandim la un implant de par?

Incidenta caderii parului la barbati, in functie de varsta

Incidenta caderii parului la barbati, in functie de varsta

Tehnic si practic, transplantul de par poate fi efectuat la orice varsta. Tinerii cu probleme de alopecie solicita cel mai adesea doctorilor refacerea unei linii frontale care mai tarziu poate arata nenatural. De aceea, trebuie luate in considerare toate aspectele ulterioare operatiei, care vor aparea in urmatorii ani.

Pacientii tineri prezinta in cele mai multe cazuri o pierdere a parului in zona tamplelor, acele golfulete prelungite care pot deranja (undeva intre 20 si 24 de ani). Problema care se pune, este ca trebuie tinut cont de faptul ca este posibil ca peste cativa ani, aceasta cadere sa continue progresiv, iar obtinerea unei densitati mari in zona frontala, va determina mai tarziu un aspect nenatural, intrucat parul din spatele liniei frontale va fi mai rar sau va lipsi cu desavarsire.

Ceea ce recomandam pacientilor este sa fie realisti in asteptarile lor si sa-si faca impreuna cu specialistul cel putin un plan de rezerva pentru viitor (adica sa se asigure ca daca alopecia progreseaza, vor avea zona donatoare viabila pentru o ulterioara interventie de indesire sau refacere a liniei frontale).

Pentru refacerea liniei frontale si a unei densitati ca in adolescenta, trebuie luat in considerare ca un astfel de implant poate necesita uneori mii de grafturi, ceea ce presupune un cost de interventie pe masura asteptarilor.

Cate interventii se pot face prin metoda FUE?

Daca exista finantele necesare, iar zona donatoare permite acest lucru, se pot face fara probleme 3 pana la 5 interventii prin metoda FUE.

Alopecia androgenica – Scara Norwood-Hamilton barbati si Scara Ludwig femeiCe pot face tinerii care au probleme cu alopecia?

Caderea parului poate fi un lucru foarte neplacut, mai ales la o varsta frageda. Daca este vorba de alopecia androgenetica (a se vedea figura din dreapta), atunci se pot incerca diverse tratamente cum ar fi: produse cu Minoxidil 5% si/sau Finasteride, Proscar sau Dutasteride. Un procent de circa 50% din barbati pot avea rezultate folosind aceste tratamente pentru o perioada de minim 6 luni. Daca dupa 6 luni nu se observa nicio diferenta, atunci trebuie renuntat la acestea si luat in considerare un transplant de par. Trebuie luate in calcul insa toate cele mai sus mentionate, pentru a obtine un rezultat cat mai realist si a avea un plan pe termen lung.
Sunt recomandate in acest caz (al tinerilor pana in 20-30 de ani) refacerea unor linii frontale mai ridicate (nu cele din adolescenta) si a unor densitati mai mici pentru a prezerva zona donatoare, in eventualitatea necesitatii unor interventii ulterioare.

Este asteptarea o optiune?

Daca nu va deranjeaza foarte tare felul in care caderea parului va afecteaza imaginea, recomandarea noastra este sa asteptati pana in momentul in care veti atinge faza finala a alopeciei sau macar pana veti ajunge la o varsta apropiata de 30 de ani. Multi tineri vor spune ca la 30 de ani va fi prea tarziu si nici nu le va pasa de felul in care arata. Noi sustinem ca nu exista varsta la care imaginea sa nu mai conteze. Majoritatea clinicilor au solicitari chiar si de la pacienti cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani, unii pentru primul lor implant, altii pentru interventii ulterioare.

Daca doriti sa va faceti gratuit o idee despre costurile necesare interventiei in cazul dvs, va rugam sa folositi formularul de Consultatie Virtuala Online.

59 voturi, medie: 4,86 din 559 voturi, medie: 4,86 din 559 voturi, medie: 4,86 din 559 voturi, medie: 4,86 din 559 voturi, medie: 4,86 din 5 (59 voturi, medie: 4,86 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Utile și etichetat cu , , , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment Register



Lasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează