Forum Implant Par

Ce trebuie sa facem in primele zile dupa operatia de transplant de par?

Care este tratamentul post-operator si ce reguli trebuie respectate dupa operatia de transplant de par?

TRATAMENTUL MEDICAMENTOS

 1. Administrare de antibiotic: pentru a evita eventuale infectii – de obicei, se prescrie de catre doctor administrarea de Zinnat 500mg, 1 tableta la 12ore, timp de 3 zile.
 2. Administrarea de Medrol: pentru a evita inflamarea scalpului -  3-4 zile, in functie de prescriptia medicului. Atentie, evitati consumul de alimente sarate pe durata administrarii medrolului, altfel riscati sa aveti un scalp umflat!

HIDRATAREA SI SPALAREA ZONEI PRIMITOARE

 1. In primele 3 zile: trebuie sa va umeziti zona cu parul nou transplantat la fiecare 30 de minute, mai putin cand dormiti. Se foloseste un spray cu ser fiziologic. Acest lucru este foarte important pentru ca pielea din jurul grafturilor proaspat transplantate sa fie moale si ulterior sa cada. Aceste cojite trebuie dispara definitiv pana in ziua a 10-a de la operatie, in caz contrat grafturile transplantate risca sa fie compromise.
 2. A doua zi: trebuie sa inlaturati bandajul din zona donatoare si sa va spalati cu un sampon delicat, cum ar fi unul pentru copii. De asemenea, continuati cu hidratarea zonei primitoare la fiecare 30 de minute, exceptand perioada cand dormiti.
 3. A treia zi: continuati cu hidratarea zonei primitoare.
 4. A patra zi: incetati sa va mai spray-ati cu solutia hidratanta si va spalati pentru prima data pe tot scalpul cu acelasi sampon delicat, avand mare grija sa nu aplicati o tensiune prea mare in zona primitoare. Veti lasa samponul sa umezeasca bine zona primitoare si va veti spala aplicand o tensiune foarte usoara cu buricele degetelor in zona primitoare, si efectuand usoare miscari circulare. Acestea au scopul de a ajuta la desprinderea cojitelor de piele moarta, rezultata in urma implantarii grafturilor.
 5. Veti repeta procesul de la punctul patru zilnic, astfel incat pana in ziua a 10-a cel tarziu sa dispara toate cojitele.
 6. Veti continua sa va spalati cu acest sampon delicat timp de 2 luni. Dupa circa 2-3 saptamani de la operatie, puteti sa aplicati produse cu minoxidil 5% pe zona primitoare, pentru a ajuta putin firele nou transplantate. Puteti folosi aceste produse timp de 10 luni.

ALTE SFATURI IMPORTANTE PENTRU UN TRANSPLANT DE PAR REUSIT

 1. Evitati expunerea directa la soare pentru cel putin 1 saptamana.
 2. Evitati orice miscari care pot crea tensiune in zona capului (nu va aplecati in fata etc.)
 3. Evitati sa faceti efort (urcati cu liftul sau daca nu aveti, urcati scarile cu rabdare)
 4. Dormiti pe o parte (sau pe spate; doctorul va va sfatui cel mai bine, in functie de caz) pentru 4-5 zile dupa operatie. Acest lucru este important pentru a evita atingerea zonei primitoare sau tensionarea zonei capului.
 5. Puteti sa faceti exercitii fizice doar dupa 7 zile de la operatie. Evitati sa ridicati greutati in primele 10 zile.
 6. Nu fumati in primele 3 zile si nu consumati bauturi alcoolice cat timp luati antibiotice.
 7. Aplicati produsele cu minoxidil 5%, dimineata si seara.
 8. Evitati folosirea produselor chimice, cum ar fi gelul sau vopseaua de par, etc.
 9. Dupa inlaturarea bandajului din zona donatoare, este indicat sa aplicati Aloe Vera, Bio-Oil sau produse similare pentru o refacere cat mai rapida. Aceasta poate fi de asemenea hidratata cu solutie salina, daca simtiti ca este prea uscata.
 10. Mergeti la control la clinica de transplant, ori de cate ori vi se recomanda sau sunteti chemat.

Daca tineti cont de aceste sfaturi, macar in primele 10 zile dupa operatie, veti avea aproape garantat un transplant de par reusit!

33 voturi, medie: 4,82 din 533 voturi, medie: 4,82 din 533 voturi, medie: 4,82 din 533 voturi, medie: 4,82 din 533 voturi, medie: 4,82 din 5 (33 voturi, medie: 4,82 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Utile și etichetat cu , .

S-ar putea sa te intereseze si:

Un răspuns la Ce trebuie sa facem in primele zile dupa operatia de transplant de par?

 1. cheloo spune:

  nu pare floare la ureche, da nici complicat. daca vrei par faci un efort frate. bani sa ai…

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează