colectiv la hollywood

Un medic român a dus cazul Colectiv la congresul ISHRS de la Hollywood, datorita rezultatelor deosebite de transplant de par pe piele grefata

colectiv la hollywood

Dr. Felix Popescu a dus cazul Colectiv la congresul ISHRS de la Hollywood

Cu doar cateva saptamani inainte de a se implini trei ani de la cumplitul incendiu din clubul Colectiv, la prestigiosul congres mondial al ISHRS (The International Society of Hair Restoration Surgery) de la Hollywood, medicul Felix Popescu a fost invitat sa vorbeasca despre cazul Colectiv, fiind singurul medic care a reusit sa faca transplant de par pe grefe de piele, pe scalp cu arsuri grave, iar rata de succes i-a uimit pe medicii din toata lumea. Cazul Colectiv a nascut un tratat medical care ii va ajuta pe medicii de peste tot sa intervina in situatii atat de grave cum au fost cele intalnite de dr. Felix Popescu. Iata declaratia acestuia:

dr felix popescu colectiv hollywood“Am avut foarte mari emotii pentru ca experienta asta a mea, de om, de medic, traita alaturi de ei, de copiii acestia care mi-au trecut prin mana, este o experienta care m-a marcat pe viata. Eu ii port mereu cu mine in suflet, si de data asta, mi s-a parut ca vorbesc nu doar pentru mine, ci si pentru ei. Nu mi-a fost usor, am facut un film cu povestile lor pe scurt, ca medicii prezenti acolo sa inteleaga situatia, apoi am expus cazurile in diferite stadii. Am prezentat 7 cazuri, am fi prezentat mai mult, dar nu ne-a permis timpul. Transplantul de par, de obicei, nu este o situatie la limita intre viata si moarte, ajuta in primul rand psihicul, daca o persoana este in depresie, daca e nemultumita de aspectul fizic pe care il are pentru ca a inceput sa piarda par, vine si rezolva problema aceasta. Ei bine, in cazul victimelor din Colectiv, le-a modificat modul de a interactiona in societate. Povestile lor, care ating si cele mai impietrite inimi, au miscat intreg auditoriul, nu a fost un medic in sala care sa nu se incline si sa nu ne felicite pentru ca am ajutat.

Cazurile de la Colectiv sunt deosebite, majoritatea au avut cate 2, 3 interventii, sunt pacienti care se afla la a 4-a interventie, nu o sa ma opresc niciodata din a-i ajuta cu interventii, indiferent cat timp trece. Sunt povesti care pe mine m-au indemnat cumva sa cercetez si sa ma autodepasesc, pentru ca mi-am dorit teribil de mult sa le fie mai bine.

Nu au fost cazuri obisnuite, nu a avut nimeni experienta in zona transplant de par pe astfel de pacienti, noi fiind primii care am realizat transplant de par pe grefe de piele, primii care am creat acest segment de reconstructie capilara, am creat chirurgia reconstructiva a parului, si in curand o sa punem bazele unui spital care sa faca asta, chiar aici in Romania. Din acest motiv, am considerat ca ceea ce am invatat noi tratand victimele din Colectiv, cu atata dorinta de reusita, trebuie pus intr-un tratat medical si impartasit tuturor, ca sa nu se mai confrunte cu nestiinta de a aborda o situatie grava similara, sa porneasca optimisti la drum si sa urmeze pasii pe care noi i-am facut cumva in intuneric. Dar am reusit!

Este foarte adevarat, transplantul de par nu salveaza vieti, nu aduce zile vietilor noastre, dar cu siguranta, cel putin in cazul lor, aduce foarte multa viata zilelor care au ramas.

Felicitari medicului si omului Felix Popescu pentru sustinerea oferita victimelor din Colectiv!

Sursa: https://www.doctorulzilei.ro/un-medic-roman-a-dus-cazul-colectiv-la-hollywood/

9 voturi, medie: 5,00 din 59 voturi, medie: 5,00 din 59 voturi, medie: 5,00 din 59 voturi, medie: 5,00 din 59 voturi, medie: 5,00 din 5 (9 voturi, medie: 5,00 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Noutati.

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează