hair-transplant-implant-par-risks-medical-tourism

Industria de transplant de par se schimba: riscurile pentru turismul medical

Turismul medical este o tendinta in crestere care continua sa atraga pacienti. Adesea, in dezavantaj fata de clinicile locale, clinicile din destinatii turistice populare cum ar fi Turcia, pot folosi o serie de strategii pentru a fi competitive. De la preturi mai mici la pachete de vacanta, clinicile care atrag pacientii prin turism medical livreaza cel mai adesea rezultatele cerute de pacienti. De fapt, cel mai grav este faptul ca uneori este nevoie proceduri corective multiple efectuate de catre o clinica cu reputatie.

Turismul medical: oportunitati, pericole si alternative

Industria de transplant de par este in contiuna schimbare. Medicina plastica se adapteaza de obicei atunci cand abilitatile necesare unei proceduri sunt obtinute usor. Procedurile care necesita o formare mai buna sunt intotdeauna incurajate, desi rezultatele sunt superioare. Industria de transplant de par nu face exceptie.

Metoda FUE (follicular unit extraction), care permite recoltarea de par nu numai din zona dintre urechi a scalpului dar si din toate zonele cu pilozitate ale corpului, este in prezent cea mai eficienta forma de transplant de par. A fost nevoie de peste un deceniu de la introducerea ei pentru a deveni disponibila pe scara larga. Metoda a devenit mai practicata decat precedenta metoda FUT (follicular unit transplantation), care necesita mai putina pregatire. O data cu cresterea cererii pentru tehnica FUE, multor clinici care ofera procedura le lipseste specializarea, dar incearca sa fie totusi competitive. Gasirea pacientilor este pentru chirurg importanta atat pentru a-si forma cat si pentru a-si mentine abilitatile. Cu toate acestea, clinicile pot fi dezinformate sau chiar nesincere in ceea ce priveste transplantul de par in general. Astfel de practici i-ar putea angaja in situatii de malpraxis pe specialistii in transplantul de par.

Din pacate, numarul de clinici care efecuteaza transplant de par, dar carora le lipseste specializarea, este in crestere. Tendinta este, de asemenea, generala: multe clinici ofera servicii de transplant de par inferioare sau slabe. Mai mult, clinicile care sunt specializate in FUT nu au pregatirea corespunzatoare pentru proceduri FUE de transplant de par.

Informarea este esentiala pentru pacienti

Oricine are in vedere un transplant de par trebuie sa fie atent cand se informeaza. Clinicile proaste pot percepe un cost mai mic decat costul mediu al transplantului de par si pot parea luxoase, tocmai pentru a castiga increderea. Pacientii trebuie sa fie constienti de tehnicile, practicile si rezultatele efective ale unei clinici.

Turismul medical in industria de transplant de par de astazi

Cererea pentru turismul medical nu indica capacitatea unei clinici. Clinicile de prestigiu, de fapt, isi ajuta adesea pacientii sa se cazeze si le sugereaza atractii locale. Chirurgii capabili aleg chiar sa deschida clinici in anumite locuri turistice. Cu toate acestea, clinicile care au cel mai bun gust in materie de hoteluri sau restaurante ar putea sa nu ofere cele mai bune rezultate.

Turismul medical in sine este putin inselator: pacientii calatoresc mult cateodata pentru o clinica de renume. Atribuirea negativa aplicata turismului medical de catre majoritatea pacientilor si a chirurgilor se intampla mai ales atunci cand clinicile mai putin sigure sau fara scrupule folosesc ideea de a calatori ca un avantaj pentru pacientii naivi.

Riscurile turismului medical

Exista multe riscuri care implica orice tip de turism medical. Majoritatea pacientilor care au recurs la acesta au presupus ca toate tarile au aceleasi reglementari in domeniul medicinei.

La nivel mondial, medicii sunt de regula ghidati de juramantul lui Hipocrate sau de o varianta a acestuia. Aceasta nu inseamna totusi ca exista legi sau legi nescrise in fiecare stat. Medicii de oriunde sunt responsabili pentru legile interne si international.

Clinicile agresive – paravan pentru escroci

Indiferent de calitatea transplantului de par sau de modul in care este efectuat si unde, pacientii nu vor avea la ce instana sa recurga. Ei pot incerca, desigur, sa faca rau imaginii unei clinici insa pacientii sunt cei mai potriviti sa considere astfel de clinici paravane ale escrocheriilor. Rezultatele unui transplant de par, fara tratamente de specialitate, se vor activa si dezvolta pe deplin in aproximativ 1 an. Chiar si in cazul tratamentelor de specialitate, activarea cresterii firului de par mai necesita un minim de 4-5 luni.

Transplantul de par poate parea ratat sau dezastruos inainte de activarea completa, dar nu exista nicio garantie ca nu se va imbunatati pana dupa activarea completa si o anumita crestere a parului. Acest program de recuperare le da adesea sperante pacientilor, determinandu-i sa nu condamne in mod absolut clinica aleasa pana cand nu este evident ca transplantul de par este un esec. Acest lucru acorda cel putin 1 an unei “clinici de transplant de par” eficiente pentru a profita de minim 300 de pacienti.

Clinicile de renume nu pot oferi intotdeauna cele mai bune rezultate

Transplantul de par, ca orice procedura estetica, depinde de chirurg si de stapanirea de catre echipa a competentelor relevante. O importanta majora in ceea ce priveste rezultatele o au toate aspectele: instrumentele, dispozitivele, instruirea, experienta si expunerea la cele mai recente tehnici. Clinicile care nu pot tine pasul cu aceasta industrie isi pierd competitivitatea.

In prezent clinicile FUT se orienteaza catre turismul medical ca reactie la crestere cererii metodei FUE. Predecesor al FUE, FUT nu mai este cea mai buna optiune pentru pacienti, lasand o cicatrice imprevizibila, dar intotdeauna vizibila si evidenta. FUT necesita o recuperare mai lunga, o implicare mai mare a pacientului in recuperarea respectiva si poate duce la anumite complicatii, cum ar fi un par mai aspru sau o crestere diferita a parului ca rezultat al cicatricii. Numai pacientii care au facut o cercetare amanuntita si stiu in ce sunt implicati ar trebui sa se decida asupra unei operatii FUT; si numai dupa consultarea cu un chirurg FUE de renume.

Asa cum am mentionat, o multime de clinici FUE de renume faciliteaza si turismul medical. Ele ajuta la organizarea calatoriilor, cazari si recomanda atractii sau alte activitati. Aceasta este, insa, si pentru clinicile mai putin renumite sau de prada o modalitate de a-si masca incapacitatea si / sau intentiile. Clinicile care ofera FUE reprezinta o tendinta in crestere. Constiente de lipsa capacitatii sau abilitatilor lor, pot folosi pachete de calatorie pentru a atrage pacientii, in timp ce clinicile de prada se vor concentra adesea pe mirajul calatoriei si al imaginii unui cap cu mai mult par. Cu toate acestea, procedurile nefavorabile ale FUE pot duce la cicatrici vizibile, desi mai putin severe decat FUT, precum si orice alte complicatii: infectie, pierderea parului donator, rata de succes a grefei etc.

Primul pas pentru alegerea unei clinici: exemple de pacienti curenti cu poze inainte si dupa implantul de par

Inainte de orice, pacientii ar trebui sa aleaga o clinica care ofera fotografii ale pacientilor actuali. Cu cat mai multe exemple de pacienti, cu atat mai bine, aceasta stabilind o inregistrare a rezultatelor pacientilor si ale clinicii. Intrebati despre referintele pacientului si, daca este posibil, solicitati cel putin o intrevedere video. Astfel de chat-uri video ar trebui sa aiba o rezolutie mare pentru a putea vedea cat mai detaliat. Intrebati totdata daca, unde si cand pacientii au postat evaluari sau orice comentarii referitoare la clinica, medic sau interventie. Desi astfel de masuri de precautie pot fi un inceput bun, exista multe semne ca o clinica poate fi neserioasa. Continuati sa cautati indicii si informatii care atesta o clinica buna, daca ofera turism medical sau nu.

Semnele la care trebuie sa fii atent in cazul turismului medical pentru transplant de par

Exista numeroase moduri in care pacientii pot evalua o clinica. Unele clinici sunt mai bune la a-si reprezinta capacitatile, in timp ce altele au nevoie doar de o reajustare a marketingului. Pacientii ar trebui, de asemenea, sa fie constienti de capcanele lingvistice. Clinicile decente pot prezenta fapte valide intr-un limbaj greu de inteles sau de citit. Clinicile de prada, in schimb, pot folosi cuvinte de lauda si exagerari.

1. Lipsa solicitarii unui istoric medical detaliat sau a unei recomandari de la medicul curant

Acesta este un semn evident ca o clinica este nesincera. Transplantul de par este mai putin invaziv acum decat oricand. Cu toate acestea, exista o serie de afectiuni medicale care pot face caderea parului periculoasa sau nereusita. In plus, transplantul de par nu este eficient in anumite cazuri de pierdere a parului. Un lucru pe care pacientii trebuie sa il inteleaga este acela ca aproape toate clinicile solicita o recomandare de la medic. Aceasta inseamna ca nu au existat probleme recente de sanatate si ca, pentru medicul pe care pacientul il vede regulat, pare a fi un candidat eligibil pentru procedura.

2. Instructiuni neclare pre si postoperatorii

Clinicile renumite vor avea intotdeauna instructiuni clare si consecvente. O procedura de succes necesita efectuarea de catre pacient a mai multor ajustari in mai multe etape. Aceasta include diluarea sangelui, alcoolul, cofeina etc. Urmarea acestor instructiuni este vitala pentru succesul procedurii. Instructiunile pentru recuperarea post-operatorie sunt vitale pentru siguranta pacientului si rezultatele interventiei. Cei care cauta o clinica ar trebui sa ceara instructiuni inainte si dupa procedura pentru a-si face o parere despre competenta acesteia. Daca acestea sunt neclare sau inconsecvente, in comparatie cu informatiile generale din mediul online, atunci exista mai putine sanse ca acea clinica sa fie capabila, daca nu chiar nesigura.

3. Lipsa unui medic chirurg renumit sau cu certificari in implantul de par

Toti chirurgii specializati in transplant de par au un intreg parcurs de pregatire si formare. Formarea medicului chirurg este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei clinici bune.

4. Detalii confuze sau inconsecvente privind procedura de transplant de par

Operatiile de transplant de par depind de exercitiu si rutina. Clinicile care exceleaza intr-o procedura data subliniaza de obicei formarea, desi o astfel de instruire depinde si de profesionalismul medicului sau al tehnicianului formaator. Unul dintre elementele cele mai importante in selectarea unei clinici este acela ca reprezentantii clinicii explica cu exactitate valorile si procedurile. Rezultatele transplantului de par depind, in primul rand, de tehnica procedurii, iar aceste tehnici variaza foarte mult. Clinicile proaste isi vor prezenta gresit  capacitatea, in timp ce clinicile de prada vor minti in ceea ce priveste procedurile folosite.

5. Evidentierea dispozitivelor scumpe

Dispozitivele costisitoare reprezinta un punct de vanzare important in aceasta industrie. ARTAS sau alte dispozitive robotizate sunt mai putin frecvente, dar clinicile care le evidentiaza nu reusesc sa explice limitele si rezultatele dispozitivelor mentionate: ARTAS este mai rapid, dar de obicei conduce la rezultate de calitate mai slabe decat altele.

Totodata poate exista o strategie de marketing a clinicii care lucreaza cu  tehnicieni special instruiti Cu toate acestea, tehnicienii nu sunt medici instruiti, sa nu mai vorbim de expertii in restaurarea parului, iar munca lor poate fi de slaba calitate

6. Refuzul in a divulga marca sau a utilizarea instrumentelor

Unele clinici pot refuza sa divulge marca sau utilizarea instrumentelor. Specialistii cunoscatori sunt constienti de faptul ca intepaturile trebuie sa fie incredibil de clare. Mai mult, ei stiu de asemenea, ca intepaturile sunt atat de fine incat sunt imposibil de realizat manual.

Clinicile care refuza sa dezvaluie originile instrumentelor folosite utilizeaza de obicei unele de slaba calitate. Sau mint in ceea ce priveste aparatele pe care le folosesc. Pacientii care simt ca un reprezentant al unei clinici este nesincer ar trebui sa ceara imagini cu un reprezentant al clinicii care foloseste instrumentele sau dispozitivele respective. In cea mai mare parte, este imposibil de urmarit care sunt clinicile care reutilizeaza aparatura. Cu toate acestea, calitatea unui transplant de par nu minte niciodata.

7. Lipsa incurajarii sau sugerarii unei consultatii din partea unui expert local

O consultatie necesita astazi doar o conexiune la internet. Cu toate acestea, unii pacienti pot avea nevoie de o consultatie amanuntita la clinica. Asta se datoreaza faptului ca un chirurg calificat poate ghici cu usurinta stadiul de pierdere a parului, dar, in functie de gravitatea ei, nu poate evalua numarul de fire de par din zonele donatoare. Acest lucru este esential pentru a afla cat de mult par donator este disponibil pentru transplant. Clinicile fara scrupule sau mai putin capabile, pot suprarecolta par din cauza ca nu cunosc numarul de fire de par al pacientului, ducand la o reducere evidenta in spate sau pe partile laterale ale capului. Cum turismul medical presupune o cheltuiala redusa si necesita planificare, clinicile care ofera o evaluare defectuoasa vor continua cu procedura fara a informa pacientul. Clinicile care cauta sa pastreze o recunoastere la nivel mondial recomanda adesea cazuri indoielnice inainte de o vizita la o clinica locala pentru consultatie si stabilirea numarului de fire de par.

8. Reducerile tentante care grabesc luarea deciziei

Foarte putine clinici ofera reduceri care grabesc luarea unei decizii imediate. Clinicile renumite pot oferi o reducere pentru a umple un interval sau pentru transplanturi deosebit de mari, dar niciodata nu insista pentru o decizie imediata. Clinicile care ofera reduceri pentru o decizie rapida pot oferi fie o reducere in avans. Acest lucru este in mod special suspect, deoarece fara o consultatie, pacientii nu stiu cate transplanturi trebuie sa solicite. Clinicile serioase vor discuta cu pacientul dupa o consultatie online si mai apoi vor oferi o reducere pentru a urgenta decizia.

Mai jos sunt doar cateva exemple, dintre cele pe care le detinem, despre publicitatea falsa de transplant de par si despre turismul medical care duc la rezultate proaste:

Clinicile locale de implant de par pot folosi aceleasi practici

Pacientii care cauta optiuni locale ar trebui sa tina cont de aceleasi precautii ca cele descrise mai sus. Pacientii care locuiesc in state cu legi medicale complexe si medicamente de calitate se asteapta la rezultate favorbaile in urma unei astfel de proceduri. Cu toate acestea, multe natiuni nu dispun de reglementari in ceea ce priveste transplantul de par. Orice clinica poate oferi acest tip de servicii, ceea ce duce la o crestere a disponibilitatii, dar si la o sansa mai mica pentru o procedura de calitate. Inainte sa ia o decizie, pacientii ar trebui sa intrebe intotdeauna despre tratamentele de restaurare a parului, deoarece acestea pot imbunatati sau grabi rezultatele. Pacientii trebuie sa tina cont, de asemenea, de modul in care clinica isi proceseaza tratamentele, deoarece acest lucru are un impact semnificativ asupra efectului interventiei.

Concluzie: prioritizati clinicile de transplant de par de calitate

Clinicile nesigure vor continua sa foloseasca o serie de strategii de marketing, inclusiv turismul medical. De asemenea, clinicile de calitate pot facilita turismul medical pentru a creste competitivitatea. Pacientii trebuie intotdeauna sa-i prioritizeze pe cei din urma, indiferent daca aceasta clinica este locala sau nu. Nefacand  acest lucru, poate duce la o serie de complicatii, unele dintre ele care dureaza o viata intreaga.

Cresterea procedurilor FUE a dus la o cerere continua si tot mai mare de reparare a transplantului de par. Astfel de proceduri necesita atat experienta cat si creativitatea chirurgului, deoarece cazurile de reparare au caracteristici unice. In plus, astfel de cazuri pot necesita o serie de proceduri, care conduc uneori la ani de reparare a ceea ce initial a fost un transplant dezastruos efectuat la o clinica proasta.

Sursa: fuemagazine.com

11 voturi, medie: 4,82 din 511 voturi, medie: 4,82 din 511 voturi, medie: 4,82 din 511 voturi, medie: 4,82 din 511 voturi, medie: 4,82 din 5 (11 voturi, medie: 4,82 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Noutati.

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează