alopecia androgenetica vs areata

Alopecia areata versus alopecia androgenica: definitii, cauze si tratamente

Pentru ca in ultimele zile circula in media informatii cu privire la posibila gasire a unui tratament pentru alopecia areata, dorim sa explicam foarte clar care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de alopecie: alopecia areata si alopecia androgenica.

Ce este alopecia areata?

alopecia areata tratament implant parAlopecia areata este o afectiune dermatologica in care pacientii sufera de pierderea totala sau partiala a parului, in special a celui de pe cap, dar pot fi afectate si alte parti ale corpului.

Este o boala inflamatorie cronica ce afecteaza foliculii părului. Nu cauzeaza durere si nici nu este fatala, dar poate cauza iritatii ale pielii.

Cum se diferentiaza alopecia areata de alte forme de pierdere a parului?

Multe persoane, de obicei barbatii, pierd par din diferite motive, odata cu inaintarea in varsta. In contrast, alopecia areata este o afectiune care poate aparea oricine (barbati, femei, copii) si poate avea efecte serioase asupra vietii individului afectat. Pierderea parului este rapida si nu pare a avea o cauza evidenta.

Este pierderea parului permanenta in cazul alopeciei areata?

Pentru anumite persoane, alopecia areata este permanenta, iar in cazul altora poate fi temporara sau schimbatoare, aparand dupa o boala, dupa o perioada stresanta sau dupa o rana. Puteti pierde parul brusc, insa la fel de brusc poate creste la loc. Cu cat se pierde mai mult par, cu atat este mai mica probabilitatea ca acesta sa creasca la loc. Cateodata parul creste la loc in mod normal, alteori creste diferit, cu sau fara pigmentul de culoare.

Ce este alopecia androgenica?

alopecia androgenetica androgenica implant parAlopecia androgenica este o afectiune foarte comuna a barbatilor si femeilor. Incidenta este considerata a fi mai mare la barbati decat la femei. Aceasta afectiune apare la 50% dintre barbati si similar de multe femei peste 40 de ani. Peste 13% dintre femeile premenopauzale raporteaza alopecie androgenica. Totusi incidenta acesteia creste mai mult la femeile din menopauza. 

Alopecia androgenica este o conditie determinata genetic. Doar doua medicamente sunt aprobate astazi pentru tratamentul alopeciei androgenice: minoxidilul si finasterida.

Alternativa sigura pe termen lung pentru alopecia androgenetica ramane totusi transplantul de par!

In ultimele zile au devenit virale stirile legate de alopecia areata, prin descoperirea unui efect secundar al unui tratament pentru eczeme. Se pare ca in cazul unei paciente, dupa cateva luni de la administrarea acestui tratament au inceput sa reapara fire de par pe scalp. Din pacate, in cazul alopeciei areata, transplantul de par nu este o solutie.

 

10 voturi, medie: 5,00 din 510 voturi, medie: 5,00 din 510 voturi, medie: 5,00 din 510 voturi, medie: 5,00 din 510 voturi, medie: 5,00 din 5 (10 voturi, medie: 5,00 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Utile.

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează