implant-de-sprancene

Tot ce trebuie sa stiti despre implantul de sprancene

Ce trebuie sa stiti despre transplantul de par pentru reconstructia sprancenenelor

Sprancenele reprezinta o caracteristica foarte importanta si proeminenta a fetei si, cu cat mentinerea si stilizarea lor au devenit si mai importante odata cu tendintele actuale in materie de sprancene “HD” mai pline, cu atat este mai simplu de imaginat de ce aceia care au mai putini foliculi se pot simti nesiguri.

Desi un simplu creion poate masca o spranceana subtire, pentru aceia care doresc o solutie de durata, un transplant de sprancene ar putea fi luat in considerare.

Un implant de sprancene sau o interventie chirurgicala reconstructiva poate adesea ajuta la restabilirea sprancenelor. Cu toate acestea, e nevoie de multa precizie si cunostinte de anatomie, proiectare a sprancenelor, tehnici de extractie si implantare pentru a obtine un aspect natural. De ce? Deoarece nu toate firele de par din sprancene stau in aceeasi directie, ci unele sunt usor in sus, altele in jos, toate formand un model de spic.

Ce implica un implant de sprancene?

Procesul de transplant de unitate foliculara implica in mod obisnuit extragerea unei sectiuni de par, cel mai frecvent din partea din spate a scalpului, si implantarea individuala a firelor de par in sprancene. Acest proces ajuta la modelarea sprancenei si umple zonele cu mai putine fire, pastrand in acelasi timp un aspect natural.

Cum se obtine un aspect natural?

In timpul procedurii, foliculii sunt inserati la unghiuri specifice pentru a pastra modelul de spic in ansamblu. Se ia in considerare atat directia de crestere a parului (spre sau dinspre ochi) cat si unghiul de ridicare a parului, pe masura ce acesta creste departe de piele. O astfel de precizie este necesara pentru a asigura o finisare naturala care nu va fi observata si care va imbunatati aspectul general al fetei.

De unde este transplantat parul?

Cel mai frecvent, parul pentru implant in spranceana este luat dintr-o zona restransa de scalp din partea din spate a capului. Pentru a amorti zona se va face o anestezie locala inainte ca mica sectiune sa fie indepartata, iar rana de aproximativ 2 cm va fi apoi inchisa cu cusaturi dizolvabile.

Personalul tehnic al echipei chirurgicale va lua apoi banda de scalp si va separa tesutul de par in grefe foliculare individuale. Acestea sunt apoi implantate in spranceana una cate una, pentru a o completa si modela in consecinta

Cate grefe implica o procedura tipica?

O procedura tipica implica, in medie, 400 de grefe transplantate, desi acest lucru poate varia de la pacient la pacient.
De cate proceduri e nevoie / cat de lungi vor fi?

Microchirurgia sprancenelor poate fi adesea completata intr-o singura sesiune, care poate dura aproximativ trei – patru ore, de la inceput pana la sfarsit.

Ce se asteapta dupa operatie?

Zona sprancenelor va fi ceva mai delicata timp de cateva zile dupa procedura, ceea ce este absolut normal si de care nu trebuie sa va ingrijorati. Se va reveni repede la normal dupa cateva zile; totusi, va dura aproximativ sase luni pentru ca firele noi de par sa se aranjeze complet si sa arate cat mai bine.

Ce presupune intretinerea, daca este cazul?

Cum parul de pe scalp creste mai repede decat cel din sprancene, acestea vor trebui aranjate (tunse) la fiecare 1 -2 saptamani.

6 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 56 voturi, medie: 5,00 din 5 (6 voturi, medie: 5,00 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Utile.

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează