ishrs-hair-transplant-surgery

ISHRS! Turismul medical pentru transplantul de păr: The Good, the Bad, and the Ugly!

Aproximativ 12 milioane de pacienți din întreaga lume care doresc tratament medical în afara granițelor lor!

Odată cu creșterea internetului și a globalizării, lumea este literalmente la îndemâna noastră. Nu numai că putem traversa cu ușurință granițele pentru călătorii de agrement și turism, este posibil să vizităm aproape orice țară pentru a desfășura o afacere sau pentru a cumpăra bunuri și servicii.

În ultimii ani, această piață deschisă la nivel mondial a dat naștere unei alte tendințe de creștere: turismul medical. Conform statisticilor recente, publicate în publicația Patients Beyond Borders: World Edition, se estimează că dimensiunea pieței pentru turismul medical este de 45,5- $ 72 miliarde USD, reprezentând aproximativ 12 milioane de pacienți din întreaga lume care doresc tratament medical în afara granițelor lor.

Deși viziunile de explorare a locurilor exotice pot fi un factor important pentru unele persoane care caută proceduri medicale în străinătate, pacienții consideră adesea turismul medical mai multi dintr-o perspectivă economică – deoarece costul multor proceduri poate fi substanțial mai puțin costisitor atunci când este efectuat într-o altă țară. Acest lucru este valabil în special pentru chirurgia cosmetică, care se situează printre primele proceduri pentru turismul medical. Deoarece procedurile cosmetice, cum ar fi transplanturile de păr, nu sunt acoperite de asigurările de sănătate în majoritatea țărilor, atragerea unor operații mai ieftine într-o țară străină poate părea a fi doar afacerea pe care o caută unii pacienți.

Dar, așa cum se spune un vechi proverb, “dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este”, consumatorii trebuie să fie extrem de prudenți atunci când iau în considerare o procedură de restaurare a părului peste granițe și să își facă bine temele înainte ca biletele să fie rezervate și bagajele făcute. Mulți specialiști în domeniul restaurării părului au văzut complicații din aceste “clinici ieftine” pe care nici un pacient nu le-a ‘negociat’.

ISHRS, avertizeaza amatorii de chilipiruri! Operatiile ieftine vin cu niste riscuri!

Într-o lume ideală, toți medicii ar respecta jurământul Hipocrat, jurând să respecte cele mai înalte standarde etice în practicarea medicinei. Cu toate acestea, realitatea este cu totul alta. Când vine vorba de turismul medical, anumiți medici sau oameni de afaceri pot profita de practicile neetice, cum ar fi publicitatea înșelătoare care utilizează acreditările lor pentru a atrage pacienții slab informați, cu promisiunea unor intervenții chirurgicale ieftine în “mâinile experților”. Dar, într-un caz clasic de momeală și mod de comutare, non-medici sunt de fapt cei care efectuează intervenții chirurgicale de transplant de păr, mai degrabă decât un medic calificat. În funcție de localizare, aceasta poate fi o practică ilegală care prezintă posibile consecințe grave pentru pacienți.

Diferite țări, reglementari diferite privind practica medicinei (inclusiv cine poate efectua operația și unde poate fi efectuată)!

Problema se complică și mai mult prin faptul că diferite țări au legi și reglementări diferite privind practica medicinei, inclusiv cine poate efectua operația și unde poate fi efectuată. De exemplu, Turcia a devenit un hotspot pentru turismul medical pentru transplantul de păr – în principal datorită promisiunii unor intervenții chirurgicale mai ieftine. Cu toate acestea, rapoarte recente au aratat ca in clinicile de transplant de păr de pe piața neagră din Turcia, tehnicienii și nu medicii efectuează transplanturi de păr în spitale private sau clinici, iar companiile de marketing sunt plătite foarte bine pentru trimiterea acestora.

Atunci când pacienții au intervenții chirurgicale de restaurare a părului efectuate de către non-medici, aceștia prezintă riscul unui diagnostic greșit tulburărilor de păr și al bolilor sistemice asociate – care pot conduce la efectuarea unor intervenții chirurgicale inutile, insuficiente sau nereușite. Societatea Internationala de Chirurgie pentru Restaurarea Părului (ISHRS), cel mai mare grup de medici care pledează pentru pacienții cu căderea părului, crede cu tărie că aceste riscuri potențiale pun în pericol siguranța pacienților și rezultatele tratamentului și a educat consumatorii și autoritățile de reglementare cu privire la această problemă.

Fă-ți temele, inainte de a-ti face bagajele!

În timp ce nimeni nu vrea să fie înșelat în obținerea unei operații de transplant de păr efectuată ilegal, poate fi dificil să se stabilească dacă medicul sau clinica publicată în altă țară este legitimă. Acesta este motivul pentru care ISHRS îndeamnă pacienții potențiali să pună întotdeauna următoarele întrebări, pe lângă întrebările privind costurile, riscurile și beneficiile pe termen scurt și lung, planificarea pierderii viitoare a părului și utilizarea optimă a firelor de păr finite ale zonelor donatoare, înainte de planificarea unui transplant de păr în orice parte a lumii:

1. Cine va evalua pierderea părului meu și va recomanda un plan de tratament? Care este educația, formarea, licențierea și experiența acestora în tratarea căderii părului?

2. Cine va fi implicat în efectuarea intervenției chirurgicale, ce rol va juca și care este educația, instruirea, licențierea și experiența efectuării intervenției chirurgicale de restaurare a părului? 

3. În timpul intervenției chirurgicale, va face altcineva decât doctorul incizii sau recoltarea grefelor? Dacă da, identificați această persoană, cereti explicații privind rolul și acreditările specifice, și de ce li se permite să efectueze o intervenție chirurgicală legală.

4. Este toată lumea implicată în operația mea acoperită de asigurare de malpraxis? 

Dacă un medic nu dorește sau evită să răspundă la întrebările dvs., aceasta ar trebui să ridice mari semne de intrebare. Aveți încredere în instinctele dvs. și nu faceți decizii pripite în căutarea unui chilipir, care să vă coste apoi enorm, în multe alte moduri. Consecințele unui transplant de păr nereusit pot fi grave și de lungă durată!

Medicii cu reputație fac diferența!

Când este efectuată de medicul potrivit, chirurgia de astăzi de restaurare a părului asigură în mod sigur și eficient, creand rezultate permanente, care sunt aproape nedetectabile. Există mulți medici excelenți, de renume, în toate zonele lumii care efectuează transplanturi de păr excepționale, iar unii pacienți călătoresc mii de mile pentru a fi încredințați în mâinile lor capabile. Utilizarea tuturor resurselor disponibile vă poate ajuta să găsiți un medic calificat de restaurare a părului, fie în curtea proprie, fie într-o țară pe care ați visat întotdeauna să o vizitați. Faceți-vă temele și deveniți consumatori educați pentru a evita un dezastru nenatural!

Sursa: ishrs.org

 

8 voturi, medie: 5,00 din 58 voturi, medie: 5,00 din 58 voturi, medie: 5,00 din 58 voturi, medie: 5,00 din 58 voturi, medie: 5,00 din 5 (8 voturi, medie: 5,00 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Noutati.

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează