infectie-dupa-implant-transplant-par

Transplanturile ieftine de par din strainatate sunt riscante, avertizeaza expertii din domeniul sanatatii din Emiratele Arabe Unite!

infectie-dupa-implant-transplant-par

Scalpul infectat al unui rezident din Abu Dhabi dupa o procedura de transplant de par din afara tarii

Specialistii din domeniul sanatatii din Emiratele Arabe Unite indeamna oamenii sa-si faca temele cand vine vorba de tratamentul cosmetic in strainatate.
 
Un rezident din Abu Dhabi, care a ramas cu o infectie a scalpului dupa ce a calatorit in strainatate pentru un transplant de par, avertizeaza oamenii sa nu se lase atrasi de preturile accesibile ale procedurilor cosmetice din alte tari. Specialistii din domeniul sanatatii din Emiratele Arabe Unite au indemnat, de asemenea, oamenii sa-si faca temele atunci cand sunt in cautarea unui tratament cosmetic in strainatate, deoarece o mare parte din clientela lor prezinta probleme care necesita interventie corectiva in urma tratamentului incomplet din strainatate.
 
“In clinica noastra, aproape 25% dintre pacienti au nevoie de reparare dupa proceduri incomplete de transplant de par in strainatate. Din pacate, avem cazuri in care nu se mai poate face nimic din cauza unei zone donatoare distruse”, a declarat Dr. Dimitiros Ziakas de la Al Borg Hair.
Transplantul de par se realizeaza prin extragerea unui folicul de par dintr-o zona donatoare (un loc unde parul creste inca) si implantarea lui direct in zona destinatara in care nu mai exista par.
Desi procedurile de transplant de par in strainatate sunt atragatoare pentru clienti datorita costurilor mici comparativ cu Emiratele Arabe Unite, Dr. Ziakas a spus ca cercetarea este vitala inainte de a alege o clinica. “Majoritatea clinicilor ieftine din strainatate ofera proceduri efectuate de tehnicieni, nu de medici si, adesea, intr-o tara fara reglementari clare in sanatate. Riscul este nerespectarea zonelor donatoare si destinatare; si intrucat zona donatoare este limitata, foliculii nu ar trebui distrusi sau pierduti”. Si ca orice tratament medical exista si un “risc al efectelor secundare precum infectii, umflaturi si necroze”.
 
CEO-ul unei clinici din Dubai, a declarat ca un procent uluitor de 90% dintre clientii lor din Emiratele Arabe Unite vin cu nevoi de tratament corectiv. “Multe tari care ofera un tratament ieftin nu au reglementari in ceea ce priveste procedurile de transplant de par. Majoritatea persoanelor care efectueaza transplantul sunt tehnicieni si lucreaza in clinici fara doctor”.
 
Printre cele mai frecvente probleme pe care clientii le prezinta la cele doua clinici din Dubai, dupa tratamentul din alte tari- “predominant in Turcia” – se numara gaurile ramase in parul existent, cresterea parului in directia gresita si plasarea slaba a foliculilor.
“As spune ca 9 din 10 clienti au fost nevoiti sa vina la noi pentru proceduri corective, mai degraba decat pentru imbunatatirea procedurilor. Ceea ce fac aceste clinici pentru a atrage clienti este conceperea unui pachet, care include zbor, cazare si procedura pentru cateva mii de euro; si, din pacate, oamenii musca.”
 
Vorbind la Khaleej Times (publicatie din EAU), dr. Sanjay Parashar, chirurg plastician consultant la Centrul de Transformare Estetica Cocoona, a spus ca trateaza in mod regulat pacientii care vin pentru tratamente corective.
“Cel putin 5-6 pe luna. De exemplu, un numar de persoane calatoresc in strainatate pentru o interventie chirurgicala, dar multe clinici de par din strainatate nu trateaza procedura ca pe o procedura medicala. Acestia au o configuratie asemanatoare productiei, in care un doctor supravegheaza 5-6 interventii chirurgicale, iar tehnicienii fac majoritatea lucrarilor.”

Si intr-o astfel de configuratie exista “incalcari grave ale protocolului, cu risc crescut de infectii”.

In timp ce costul interventiei chirurgicale in clinica sa este mult mai mare comparativ cu tratamente mai ieftine de transplant din strainatate, el a spus ce nu inteleg oamenii, si anume, importanta ingrijirii ulterioare interventiei.

“Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere intr-un tratament medical facut in strainatate este ingrijirea postoperatorie. Intr-o procedura cum ar fi transplantul de par, trebuie sa se asigure ca urmeaza protocoale postoperatorii, ingrijire si control. Pentru a spori rezultatele, cei mai multi pacienti au nevoie de tratamente precum PRP, MESO si terapia cu vitamine. Pacientii care calatoresc in strainatate doar pentru a economisi ajung sa compromita serviciile de ingrijire postoperatorii, ceea ce duce deseori la rezultate slabe si la o interventie chirurgicala nereusita.”

Sursa: https://www.khaleejtimes.com/news/uae-health/Cheap-hair-transplants-abroad-are-risky-warn-UAE-health-experts

11 voturi, medie: 5,00 din 511 voturi, medie: 5,00 din 511 voturi, medie: 5,00 din 511 voturi, medie: 5,00 din 511 voturi, medie: 5,00 din 5 (11 voturi, medie: 5,00 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a vota.
Loading ... Loading ...

Articol publicat în Noutati.

S-ar putea sa te intereseze si:

Add Comment RegisterLasă un răspuns sau Comentează pe Facebook

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Ai un cont de Facebook? Comentează